21 de març, Dia Mundial dels Boscos

El 21 de març és el Dia Mundial dels Boscos, un dia per recordar els increïbles beneficis ecològics, econòmics i socials dels boscos que, en canvi, estan greument amenaçats pels incendis forestals, la sequera, les plagues i una desforestació sense precedents.

El lema 2023 del Dia Internacional és: “Boscos i salut”, una crida per cuidar els boscos, no només beneficiar-nos-en. I és que els boscos proveeixen, a més d’oxígen i equilibri biològic i meteorològic, aliments, medicaments, combustible i salut física i mental de poblacions rurals i urbanes.

Les entitats socials col·laborem en el benestar dels boscos del territori, a través dels Centres Especials de Treball. A la Fundació Onada, per exemple, s’ha iniciat un projecte de recuperació de la mina de Mas Gibert al terme municipal del Creixell, un espai que ha patit una forta degradació per les inclemències meteorològiques, on la vegetació i els arbres abatuts fan impossible l’accés a la mina.

Aquesta actuació s’ha pogut realitzar gracies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona, i també ajudarà a fomentar l’ ocupació i formació de persones amb discpacitat i/o malaltia mental en un entorn obert i integrador.

Junts protegim els boscos!

Deixa un comentari