Projecte de millora ambiental i senyalització de camins a Calafell

L’ajuntament de Calafell, alineat amb les polítiques europees i nacionals, encaminades a avançar cap als objectius del desenvolupament sostenible i participació ciutadana, ha desenvolupant una eina de pressupostos participatius on la ciutadania pot proposar i escollir propostes de caràcter sostenible i social.

Dins de les propostes seleccionades pel 2023, trobem “Coneguem el nostre patrimoni”, una iniciativa per dinamitzar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de Calafell, posar-lo a l’abast de tota la ciutadania, i revaloritzar-lo com a eina d’integració i cohesió ciutadana i pertinença al municipi, a través d’una xarxa de camins i corriols periurbans que connectin punts singulars de valor patrimonial, cultural o natural de la zona.

El Centre Especial de Treball de la Fundació Santa Teresa farà la part del projecte d’adequació i senyalització dels camins amb contingut d’interès històric, botànic i geològic, així com un suport digital, que permeti previsualitzar i seguir les rutes en temps real.

El projecte permetrà consolidar un equip format per persones treballadores amb discapacitat i/o trastorn mental, que rebran suport i acompanyament en els processos d’inserció o reinserció laboral, per tal de promoure la seva incorporació laboral al mercat de treball “ordinari “.

La proposta està alineada i contribueix als criteris de Objectius de desenvolupament sostenible:

ODS 1: Fi de la pobresa de col.lectius vulnerables, ja que 4 persones treballadores del territori amb risc d’exclusió social durant 3 mesos ajudaran en l’objectiu de consolidar una brigada a llarg termini

ODS 3: Salut i benestar, perquè col·labora amb l’ús de la xarxa de camins per al lleure, l’esport i el contacte amb la natura.

ODS 13: Acció climàtica, perquè ajuda a adaptar el territori als riscos relacionats amb el clima, i millora el territori periurbà per a la lluita contra els incendis forestals.

ODS 5: Vida terrestre, perquè apropa a la ciutadania al coneixement del seu entorn natural, i promou la gestió sostenible dels boscos.

Més informació: https://www.fundaciosantateresa.org/empresa-social/

En col·laboració i amb el suport de:

Deixa un comentari