Projectes mediambientals i d’inserció laboral al Fondo del Mata, al Vendrell.

L’Empresa d’Inserció de les Comarques de Tarragona i la Fundació Santa Teresa del Vendrell condicionen l’àrea recreativa del Fondo del Mata del Vendrell, amb dos projectes mediambientals i d’inserció laboral.

Fondo del Mata és un espai emblemàtic del municipi del Vendrell, que permet, a totes les persones que el visiten, gaudir de la natura en un entorn forestal i alhora poder fer-ho amb la família o els amics, ja que disposa d’equipaments i serveis adaptats per tothom.

Durant els últims mesos s’ha concentrat en aquest espai l’activitat de dos projectes ben diferents que, alhora, comparteixen una part dels seus objectius, com son: el manteniment d’aquest espai natural i la protecció contra incendis, i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats per trobar feina.

Un dels projectes, desenvolupat per l’Empresa d’Inserció de les Comarques de Tarragona, ha estat finançat per la Diputació de Tarragona, i ofereix ocupació a 4 persones en risc d’exclusió social, que durant 5 mesos han fet una neteja, desbrossat i retirada de branques baixes de les zones més properes a les urbanitzacions i al costat dels vials, procurant d’aquesta manera disminuir el risc d’incendis i la seva propagació.

L’altre projecte, desenvolupat per la Fundació Santa Teresa del Vendrell, consisteix en un curs de formació de peó forestal, que ha permès als i les alumnes conèixer l’entorn natural i el treball al bosc, l’ús i manteniment bàsic de maquinària i les normes de seguretat per treballar d’una manera segura. Les pràctiques d’aquest curs s’han portat a terme fonamentalment a l’entorn de l’àrea de pícnic del Fondo del Mata, i han consistit en la eliminació de vegetació al·lòctona, la retirada de branques baixes, el desbrossat del terreny, la reconstrucció de camins i alguna plantació d’espècies autòctones.

L’Alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha visitat aquest dilluns el projecte acompanyat dels responsables de les entitats i les persones que hi ha treballat, i ha agraït la gestió dels boscos realitzada “tant al Fondo del Mata com a tocar dels masos de la zona urbana i la Urbanització dels Masos, per l’elevat risc d’incendi, i per condicionar uns espais molt necessaris per gaudir del lleure”. Martínez també ha destacat la vesant “formativa i d’inserció laboral de que les persones que han participat”.

José Carlos Eiriz, director de la Fundació Santa Teresa, ha agraït el suport de l’Ajuntament del Vendrell i de la Diputació de Tarragona, així com la feina desenvolupada pels i les treballadores de l’Empresa d’Inserció i els i les alumnes del curs de formació, “posant a prova les capacitats, sobretot la d’aprenentatge, i els ha encoratjat a continuar amb aquesta actitud i aquestes ganes i energies renovades per perseguir els objectius personals I laborals.

Més informació: https://www.elvendrellturistic.com/es/naturaleza-y-salud/fondo-del-mata/

Com arribar: https://goo.gl/maps/rtwDBY1EcwuFe4bq8

Amb el suport de:

   

Deixa un comentari