Formació en control de vessaments i cura del mediambient

El grup de jardineria del Centre Especial de Treball de la Fundació Santa Teresa a Calafell, fem formació en la recollida de vessaments i ús de la sepiolita, un absorbent mineral en pols, d’origen natural, econòmic i molt estés a la indústria.

La sepiolita és un mineral de la família dels silicats. Un absorbent en pols i una argila mineral ignífuga, no tòxica, no irritant ni inflamable, coneguda popularment sota el nom “escuma de mar”, ja que sura a l’aigua.

La sepiolita no té cap component perillós, ni per a les persones, ni tampoc per al medi ambient, per això no és contaminant.

Compta amb múltiples beneficis, tot i que destaca la seva gran porositat, fet que la converteix en l’absorbent perfecte per al control de fuites i vessaments d’hidrocarburs, dissolvents o olis, i com a barrera de contenció.

La sepiolita sol utilitzar-se en fàbriques industrials, laboratoris, tallers de mecànica, benzineres, cuines industrials i per al manteniment de carreteres, neteja de superfícies i control d’abocaments.

La sepiolita està especialment indicada per a neteja de terres i en el control de vessaments per hidrocarburs i líquids oliosos. Això garanteix una superfície apta per a la feina i plenament segura per als i les treballadores.

En cas de vessament s’aplica la sepiolita de manera directa, absorbeix la substància i es retira amb facilitat. No té cap mena de perill ni risc per a la salut de les persones, ni tampoc per al medi ambient.

I és 100% Biodegradable!

https://www.fundaciosantateresa.org/empresa-social/

Deixa un comentari