Política Ambiental

FUNDALIS és conscient de la creixent i actual problemàtica mediambiental i, com partidària del desenvolupament sostenible ha establert com una de les seves línies estratègiques “Garantir una política de respecte al medi ambient, que redueixi els impactes negatius i potenciï els positius”.

En aquest sentitla Direccióassumeix la responsabilitat de definir, implantar i mantenir una política mediambiental que faci possible el desenvolupament d’aquesta línia estratègica en totes les activitats de la fundació.

La política mediambiental de FUNDALIS s’inspira en dos principis bàsics: el compliment de tota la normativa mediambiental aplicable i la millora contínua de les activitats desenvolupades amb la fi de protegir el medi ambient.

Per portar a la pràctica aquests principis,la Direccióde FUNDALIS es proposa:

  • Adoptar les mesures necessàries per prevenir la contaminació i, quan això no sigui possible, reduir al mínim les emissions contaminants.
  • Prendre les mesures necessàries per minimitzar i segregar els residus, amb el fi d’orientar la seva gestió a la valorització,  reciclant-los i reutilitzant-los sempre que sigui possible.
  • Utilitzar de manera eficient els recursos naturals, matèries primeres i energia.
  •  Adoptar les mesures necessàries per garantir el compliment de tota la normativa mediambiental aplicable a les nostres activitats a nivell europeu, estatal, autonòmic i local, així com qualsevol requisit que l’Associació subscrigui en un futur.
  • Formar i conscienciar  als treballadors sobre els possibles aspectes mediambientals que es puguin generar, fent-los partícips del respecte a la nostra política.
  • Mantenir al dia un sistema de Gestió Mediambiental apropiat a la tipologia, magnitud i impactes mediambientals de les nostres activitats i serveis.
  • Establir procediments per la revisió periòdica del compliment de la política mediambiental, així com per l’aplicació de mesures correctores davant de les desviacions detectades.
  • Definir i revisar periòdicament els objectius i metes mediambientals establerts en compliment d’aquesta política mediambiental, dins de procés de millora contínua de la nostra actuació respecte al medi ambient.
  • Difondre la política mediambiental entre els treballadors, proveïdors, subcontractistes i altres parts interessades. Tot particular, organisme o empresa pot consultar la política mediambiental de manera formal, sol·licitant-lo a FUNDALIS o a qualsevol dels seus associats.

 Per portar a terme aquesta política de mediambiental és necessària la col·laboració i participació dels Comitès de Qualitat i Medi Ambient, així com també la participació activa i responsable de tots els treballadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s