El Sistema de Gestió Ambiental

 

El Sistema de Gestió Integrat

Les nostres entitats tenen un sistema de gestió integrat. S’anomena integrat perquè està format pel Sistema de Gestió en Qualitat, el Sistema de Gestió en Prevenció de Riscos Laborals, i el Sistema de Gestió en Medi Ambient.

El Sistema de Gestió Ambiental

El Sistema de Gestió Ambiental, s’estableix d’acord amb la norma ISO 14000.

L’objectiu principal de la norma ISO 14000, és aconseguir un equilibri entre l’eficiència i els beneficis de les activitats de l’entitat i la reducció dels impactes ambientals associats a aquestes activitats.

Per aconseguir aquest equilibri és necessari buscar solucions per reduir els impactes en el medi ambient i complir amb la legislació ambiental.

Implantació i manteniment del sistema

El Sistema de Gestió Ambiental a les nostres activitats, segueix una sèrie de procediments per tal de complir amb les bases de la norma ISO 14000.

El Comitè de Medi Ambient, format per diferents representants de cada àrea/departament de les entitats, es reuneix trimestralment amb l’objectiu de fer un seguiment i una revisió de tots els procediments que formen aquest sistema de gestió ambiental. A més, durant el primer trimestre es fa una valoració dels aspectes ambientals de l’any anterior i es proposen uns objectius anuals.

Cal destacar que cada departament treballa per la seva pròpia identificació, quantificació i valoració dels seus impactes ambientals, definint aleshores un pla de millora adequat a les seves característiques. D’aquesta manera es defineixen les millors Bones Pràctiques Ambientals (BPA’s) a aplicar.

En el següent esquema es pot veure molt esquemàticament els diferents processos del nostre Sistema de Gestió Ambiental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s