L’impacte ambiental i paisatgístic de les espècies invasores: el cas del morrut de les palmeres

L’home, des de temps immemorials que ha introduït espècies animals i vegetals pròpies d’altres indrets del món, espècies que a vegades s’expandeixen de forma descontrolada pel territori en un període de temps relativament curt, convertint-se en espècies invasores que, en molts casos, són capaces de produir impactes considerables de diversa índole.

Però ha estat durant les darreres dècades, i en l’actualitat, que aquestes invasions s’han incrementat notablement com a conseqüència d’un augment dels ritmes d’introducció i establiment de les espècies exòtiques arreu del Món. Aquest augment s’explica, al seu torn, per la globalització de l’economia, el major intercanvi de persones i mercaderies, el canvi climàtic i la progressiva artificialització del paisatge.

Aquestes invasions constitueixen una amenaça seriosa per a la conservació de la biodiversitat i del funcionament dels ecosistemes, i també per a la conservació d’altres valors paisatgístics i culturals.

Un exemple clar i que aquest estiu segur que podeu contemplar els seus efectes en el nostre entorn, és el cas de la plaga de l’escarabat morrut de les palmeres.

Vet-ho aquí un vídeo de denúncia dels seus efectes a l’illa de Mallorca:

 

Daniel Calveras. Medi Ambient Fundalis

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: