Fundació Santa Teresa: Memòria de sostenibilitat ambiental de l’any 2013

La Fundació ha continuat desenvolupant el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental dels seus serveis i activitats.

Durant l’any 2013 s’han desenvolupat les següents activitats i obtinguts els següents resultats:

  •  Tant al Departament de Serveis com al Departament de Manteniment Intern, s’ha dissenyat i implantat una nova sistemàtica de gestió documental de registre de les feines executades i comunicació d’aquestes als clients, la qual es preveu que pugui arribar a significar una reducció del consum de paper en uns 10.000 folis anuals.

paper

  • S’han continuat portant a terme d’altres mesures de Bones Pràctiques Ambientals, tals com la retirada de l’expedició automàtica de gots de cafè d’un sol ús a una de les màquines de cafè, substituint-los per tasses d’ús personal, reduint així el consum de gots i la corresponent generació de residu en més de 3.000 uts/anuals, o la instal·lació d’un sistema de tancament automàtic del corrent elèctric de la Sala de Formació en marxar d’aquesta.

got cafè

  • S’ha mantingut el grau de selecció de residus de tipus assimilable a domèstic a un 77%, molt per sobre de la mitja del municipi, la comarca i el país.

Illa de reciclatge

  • S’ha reduït el consum d’energia elèctrica a valors per sota dels obtinguts els anys 2011 i 2012, i hem tingut el menor consum de gas natural i de gas-oil des que es van iniciar els registres globals l’any 2008. Per contra, s’ha incrementat el consum d’aigua potable per a usos de reg i neteja dels espais comuns, així com a la llar residència, però baixant el de les oficines i el de la resta d’habitatges.

electra

  • El consum de paper s’ha continuat reduint com cada any des que es van iniciar registres l’any 2008, concretament un 25 %, passant dels 2.034 Kg d’aquell any a 1.518 Kg aquest any. El consum de tintes de tòners i cartutxos d’impressió també s’ha reduït en un percentatge similar des del 2008.
  • El consum de productes fitosanitaris i fertilitzants també s’ha continuat reduint des de l’any 2010, acumulant una reducció del 28%.

fitos

  • S’ha executat el projecte forestal de millora d’hàbits forestals i prevenció d’incendis a la serra del Montmell.

catllar01

  • S’ha mantingut plenament actiu el bloc de medi ambient de Fundalis, generant unes 3 publicacions mensuals de conscienciació i informació ambiental, amb unes visualitzacions acumulades de més de 2.252 pàgines.

Capçalera bloc MA

  • S’ha continuat desenvolupant amb èxit el projecte de recollida i gestió de taps d’envasos de plàstic, que reverteix en un suport econòmic a les activitats que han triat les persones del Servei de Teràpia Ocupacional per tal de millorar la seva qualitat de vida.

taps

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: