Dia mundial del Medi Ambient

A tot el món es celebra aquest dimecres 5 de juny el Dia mundial del Medi Ambient (DMMA). Així ho va establir l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1972. Aquest és un dels principals vehicles pels quals l’Organització de les Nacions Unides estimula la sensibilització mundial entorn del medi ambient i intensifica l’atenció i l’acció política.

A Catalunya, molts municipis organitzen activitats al voltant d’aquest dia. Les accions són diverses, des de setmanes dedicades al medi ambient fins actes simbòlics per oferir informació, recursos i recordar a la ciutadania la importància del canvi cap a accions més respectuoses amb l’entorn.

Entre els municipis que organitzen activitats, val la pena destacar, en el nostre entorn més proper:

– La II Fira Ambiental de Vilanova i la Geltrú, el dissabte 8 de juny, coincidint amb la Setmana del Medi Ambient i amb el mercat d’Intercanvi i 2a mà. Una fira que enguany, comptarà amb prop de 90 expositors i 56 empreses participants. La Fira se centrarà a la plaça de les Neus i la rambla Principal.

– La Setmana d’activitats ambientals de la ciutat de Tarragona, destacant-ne les següents activitats:

  • Dimecres 5 de juny – El riu amb els cinc sentits: Activitats escolars que tindran com a escenari la platja de Tamarit i les hortes de la desembocadura del Gaià. Es podrà gaudir de tallers mediambientals organitzats per La Sínia.
  • Dimecres 5 de juny – El Francolí, un riu viu: Exposicions i activitats escolars organitzades per l’Escola de Natura Francolí i que tindran lloc durant el matí a la seva seu del Parc del riu Francolí per donar a conèixer els valors amagats del riu.
  •  Dissabte 8 de Juny – Jornada de neteja del Gaià: Acte de voluntariat de neteja i recollida de deixalles de la llera del riu Gaià.

A Valls, aquesta tarda, a les 20h. al pati de Sant Roc, tindrà lloc la xerrada titulada “Incendis, prevenció i gestió“, a càrrec de Joan Llagostera, enginyer forestal. La xerrada forma part del cicle Boscos roents, organitzat amb motiu de la Setmana del medi ambient. Organitza: Institut d’Estudis Vallencs.

L’Ajuntament del Vendrell per la seva banda té publicada a la seva web informació genèrica sobre el Dia Mundial del Medi Ambient (del 2012) i un seguit de bones pràctiques ambientals que tots podem portar a terme.: http://www.elvendrell.net/informacio/2755-5-de-juny-dia-mundial-del-medi-ambient.html.

Fonts: Sostenible.cat i les pàgines web de l’Ajuntament de Tarragona; Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Ajuntament de Valls; i Ajuntament del Vendrell.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: