Treballem vers el reciclatge…

Avui, Dia Mundial del Reciclatge, és un bon moment per recordar la importància de reciclar correctament els nostres residus.

Reciclar consisteix en emprar parts d’un producte que es consideren residuals, en el procés de fabricació d’un altre producte. Es diferencia del concepte de Reutilitzar, que significa donar-li un nou ús a un producte que ja no s’utilitza.

Per exemple:

– Els envasos de plàstic que llencem al contenidor groc, són reciclats per tal de fabricar nous envasos i productes de plàstic. Per cada 2 tones d’envasos reciclats, evitem el consum d’una tona de petroli.

– Els envasos de vidre que llencem al contenidor verd, són reciclats per tal de fabricar nous envasos de vidre. Reciclant aquests envasos s’estalvia un 90% d’energia i per cada tona reciclada s’estalvien 1,2 tones de matèries primeres.

– Els envasos d’alumini que també llencem al contenidor groc, són reciclats per tal de fabricar nous envasos i productes d’alumini. Per cada tona d’alumini reciclat s’estalvien 4 o 5 tones de bauxita, que és el mineral per obtenir alumini, i s’estalvien 2 tones d’altres residus contaminants i de difícil eliminació.

Aquí podeu veure més informació del gran impacte ambiental que representa l’obtenció d’alumini no reciclat:

http://www.monsostenible.net/catala/habits/alumini:-un-sistema-dextraccio-mineral-amb-gran-impacte-ambiental/

– El paper que llencem al contenidor blau, és reciclat per fabricar nou paper. Una tona de paper reciclat significa salvar uns 17 arbres.

– La matèria orgànica que llencem al contenidor marró és reciclada per a fabricar substrats vegetals per a les plantes de jardineria o de l’agricultura, o bé per a generar energia. Reciclant correctament la matèria orgànica reduïm la contaminació dels sòls, de l’aigua i de l’aire, així com l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Per tot això i més, és important reciclar i treballar perquè tothom recicli.

Illa de reciclatge

Daniel Calveras. Medi Ambient Fundalis

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: