La Fundació Santa Teresa i la Fundació Ginac molt per sobre de la mitjana de Catalunya en recollida selectiva

En motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, t’informem respecte al grau de recollida selectiva de residus a la nostra entitat i el del nostre entorn comarcal i municipal.

Quant més seleccionem, més es recicla i més prevenció de residus no valoritzables aconseguim!

Segons acaba d’informar l’Agència de Residus de Catalunya. La recollida selectiva bruta a les comarques de Tarragona, l’any 2011 va ser d’un 35,79% respecte el total de residus municipals generats, per sota de la mitjana de Catalunya que és del 40,62%. 

Si comparem aquestes dades amb les nostres de Fundalis, podem estar ben orgullosos de la nostra feina feta fins ara, ja que tal com reflectíem a les nostres Memòries de Sostenibilitat Ambiental 2011, a la Fundació Santa Teresa teníem una mitja d’un 81 % de recollida selectiva bruta (el doble que la mitja de Catalunya!), i a la Fundació Ginac una mitja d’un 58%.

De la Fundació Onada a l’any 2011 no disposàvem encara de suficients dades per fer aquest càlcul, però de ben segur que també hi vam aconseguir realitzar una recollida selectiva molt alta.

L’Agència de Residus de Catalunya també informa que els municipis de Calafell, el Montmell, el Vendrell, Querol, la Pobla de Mafumet i Creixell, són els municipis de les comarques de Tarragona que pitjor recollida selectiva van aconseguir el 2011, tots ells per sota del 17 %. En canvi El Pla de Santa Maria, l’Arboç, Roda de Barà i Bràfim, són dels que millor ho fan, tots ells per sobre del 65% de recollida selectiva el 2011.

Les comarques del Camp de Tarragona van generar un 3,74% menys de residus al 2011. Tanmateix, de mitjana, cada ciutadà d’aquestes comarques va generar 1,62 kg al dia de residus, xifra superior a la mitjana catalana que és d’1,47 kg/hab/dia.

Per comarques, la que va generar més residus per càpita va ser el Baix Penedès, amb una ràtio d’1,95 kg/hab/dia i la que menys l’Alt Camp, amb 1,29 kg/hab/dia.

Malgrat l’esforç d’organitzacions com la nostra, queda palès que encara hi ha molta feina de millora a fer a nivell domèstic, comercial, municipal i comarcal a una part del nostre territori, per tal d’assolir uns bons nivells de recollida selectiva de residus!

Clicka aquí per accedir a més informació sobre les dades de les comarques de Tarragona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: