BPA: Mobilitat sostenible cap a la feina !!

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema ‘Mou-te en la direcció correcta’, la Setmana del 2012 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible.

Aprofitant el moment, i que tornant de les vacances estiuenques sovint és un bon moment per fer-se nous propòsits de millora o de canvi d’hàbits, et proposem de plantejar-te de deixar aparcat més sovint el teu cotxe a casa i desplaçar-te més a peu, en transport públic, en bicicleta o inclòs compartint el cotxe per anar a la feina, a comprar, a les activitats de lleure, etc?

T’oferim el vincle a algunes webs d’interès per tal de facilitar-t’ho i animar-te a donar el pas o a treballar per fer-ho possible en el futur en el nostre entorn:

Web de mobilitat sostenible de la Generalitat de Catalunya

A PEU

Per a distàncies inferiors a 3 km, moure’s a peu és el mode de desplaçament més eficient; molt més eficient que qualsevol mode de transport motoritzat i, naturalment, molt més saludable.

Catalunya camina: Treballa per millorar les condicions de mobilitat i reforçar la seguretat dels vianants

EN TRANSPORT PÚBLIC

Promoció del transport públic: Associació que treballa de forma continuada per una mobilitat més sostenible i segura en base a la millora del transport públic col·lectiu, en totes les seves vessants, i a reduir l’excessiva dependència actual del vehicle privat per al transport de viatgers i mercaderies

EN BICI

Tarragona Bici: Plataforma ciutadana per fomentar l’ús de la bicicleta a Tarragona com a transport habitual. Treballen amb la il.lusió de fer de Tarragona un exemple de ciutat sostenibile amb carrils bici i vies habilitades per circular amb bicicleta, fomentant la tolerància i educació viària, amb la finalitat de poder utilitzar la bicicleta com a transport habitual.

Amb bici a la feina: Per què hi ha qui va amb bicicleta a la feina? Trobe’n les respostes i trobe’n les eines per fer-ho possible.

4art Congrés de la Bicicleta: Del 4 al 6 d’octubre la vila de sant Cugat acull el 4t Congrés de la Bicicleta. De manera biennal se celebra aquest esdeveniment amb el que es vol fomentar l’ús de la bicicleta i desenvolupant polítiques, infraestructures i debats que permetin que cada cop més bicicletes circulin i ho facin en les millors condicions.

COMPARTIR EL COTXE

Compartir cotxe: T’ofereix la possibilitat de trobar persones que com tu volen compartir un mateix viatge. Funciona gràcies a municipis, empreses i organismes que formen part de la xarxa i t’ofereixen aquest servei de manera totalment gratuïta.

2 Responses to BPA: Mobilitat sostenible cap a la feina !!

  1. Retroenllaç: DMMA. El consum d’energia i les emissions. | Bloc de medi ambient de Fundalis

  2. Retroenllaç: Nou aparcament de bicicletes a la Fundació Santa Teresa | Bloc de medi ambient de Fundalis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: